Βιβλιοθήκη

Ο στόχος της βιβλιοθήκης του Ποντιακού Συλλόγου είναι να συμβάλει στη πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη των μελών του συλλόγου μέσα από την έρευνα και μελέτη των τεκμηρίων της λαογραφίας και ιστορίας του Πόντου. Η  βιβλιοθήκη ερευνά, εντοπίζει, αξιολογεί και μεριμνά για την απόκτηση υλικού και την πρόσβαση σε πηγές πληροφόρησης που είναι απαραίτητες για την υποστήριξη των ενδιαφερόντων του κοινού της. Οργανώνει και διατηρεί το υλικό της ώστε να είναι εύκολο να αναζητηθεί και κατάλληλο για να χρησιμοποιηθεί από τους χρήστες της. 

Διαθέτει έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό με σκοπό να καλύψει θέματα πολιτισμού, λαογραφίας, επιστημονικά και ιστορικά έργα, θρησκευτικού περιεχομένου βιβλία καθώς επίσης ελληνική και ξένη λογοτεχνία. Διατηρεί και φυλάσσει συλλογή παλαιών και σπάνιων βιβλίων εκδόσεων προ του 1920 και άλλο σπάνιο λαογραφικό υλικό που προορίζεται για τη δημιουργία αίθουσας μνήμης του Ποντιακού Πολιτισμού. 

Τρεις εθελόντριες βιβλιοθηκονόμοι η Πένυ Καζαντζίδου, η Ξένια Παπαδοπούλου και η Ροδάνθη Φίλιογλου είναι εκεί για να σας ενημερώσουν και να σας εξυπηρετήσουν.

Το ωράριο λειτουργίας της είναι κάθε Τετάρτη και Παρασκευή  18:00 – 21:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Για εγγραφές: Τ. 2463027067

Δευτέρα έως Παρασκευή 19.00 – 21.00